Miljoenen mensen bidden voor broederlijkheid en einde corona

Paus Franciscus nodigde gelovigen vanmorgen uit om samen te bidden, elk volgens de eigen de religie en cultuur.
14/05/2020 - 12:04

Paus Franciscus heeft gelovigen vanmorgen in de eucharistieviering in de kapel van de Casa Santa Marta gevraagd om vandaag deel te nemen aan de interreligieuze dag van vasten en gebed, waarin mannen en vrouwen uit de hele wereld bidden voor het einde van de coronapandemie en de versterking van de broederlijkheid en de solidariteit. Niemand had deze pandemie verwacht. Veel mensen zijn gestorven, meestal alleen, zonder dat wij er iets aan te konden doen.

De paus nodigde ook uit om na te denken over de economische gevolgen van de coronacrisis en hoe de wereld er daarna moet uitzien. Hij riep op om de andere pandemieën niet uit het oog te verliezen, en noemde daarbij honger en oorlog.

In de eerste vier maanden van dit jaar zijn al vier miljoen mensen gestorven van de honger.

Paus Franciscus bidt om broederschap en solidariteit
Paus Franciscus bidt om broederschap en solidariteit © Vatican Media

Sinds 9 maart wordt elke ochtend de eucharistieviering met paus Franciscus gelivestreamd en rechstreeks via verschillende Italiaanse tv-zenders uitgezonden. Het Vaticaan heeft nu laten weten dat die live-uitzending wordt gestopt, omdat de Italiaanse gelovigen vanaf maandag 18 mei opnieuw gewoon de eucharistie kunnen vieren in hun parochiekerk, mits uiteraard de gezondheidsregels worden gerespecteerd.

Bron: VIS