Missie: alle gedoopten zijn geroepen tot verkondiging

De buitengewone maand van de verkondiging in oktober 2019 moet een impuls geven aan het zendingswerk van de hele Kerk.
04/06/2018 - 15:55
Paus Franciscus op missie in Korea in 2014
Paus Franciscus op missie in Korea in 2014 © Missio

Alle gedoopten zijn geroepen tot de verkondiging van Christus in de wereld. Dat heeft paus Franciscus eind vorige week gezegd tijdens een ontmoeting met de nationale verantwoordelijken van de Pauselijke Missiewerken. De ontmoeting vond plaats in het vooruitzicht van de buitengewone maand van de missie, die in 2019 tijdens de maand oktober wordt gehouden.

Het initiatief moet de gelovigen opnieuw sterker bewust maken van het feit dat zij geroepen zijn tot getuigenis en verkondiging. De eerste opdracht daarbij, zo zei de paus eerder al in een videoboodschap, is het gebed om roepingen. Franciscus pleit voor een herwaardering van het verkondigingswerk en herhaalde dat de Heilige Geest de belangrijkste protagonist daarvan is.

Missie bestaat in de verkondiging van de redding, die in Christus wordt aangeboden. De paus waarschuwt ervoor dat missiewerk niet louter tot hulpverlening mogen gereduceerd worden, omdat zij dan ook van haar christelijke dimensie worden beroofd. Wij verkopen geen product, maar verkondigen een leven dat leven schept.

Bron: VIS/I.Media