Missio: 'Sterzingen zit in de lift'

Na twee jaar corona trokken Vlaamse jongeren, verkleed als Driekoningen, opnieuw de straat op voor het 'Sterzingen'.
18/01/2023 - 10:00

Op vrijdag 6 januari en in het daarop volgende weekend hebben heel wat kinderen samen met hun begeleiders opnieuw en wind getrotseerd om driekoningen te zingen voor het goede doel. De opbrengst van het sterzingen was dit jaar bestemd voor een weeshuis in Bangui, de hoofdstad van de Centraal-Afrikaanse Republiek. Een aantal catechese-, misdienaars- en andere jongerengroepen hebben het ingezamelde geld al doorgestort, maar het is nog te vroeg om een definitief resultaat mee te delen. Toch is het Missioteam erg opgetogen over de enthousiaste reacties van begeleiders en zelfs van mensen die sterzangers aan de deur mochten ontvangen, reageert Missio-directeur Théogène Havugimana.

Lees verder onder de foto's.
 

Sterzangers uit Leut
Sterzangers uit Leut © Missio

Kinderen voor kinderen

Ik vind het fantastisch dat deze traditie in ere gehouden wordt. Dat jongeren in deze tijd niet voor eigen belang de straat op gaan, dat is toch prachtig!, stond er in een e-mail van iemand uit de buurt van Maasmechelen. De sterzangers uit Glabbeek en Holsbeek haalden zelfs de krant. 

Sterzingen is meer dan Driekoningenzingen. Théogène Havugimana

Het is een wereldwijde solidariteitsactie van kinderen voor kinderen. Directeur Havugimana: Als sterzanger in België ben je niet alleen verbonden met de kinderen van het project waarvoor je zingt. Je hebt ook bondgenoten in meer dan 140 andere landen. Van Colombia tot India, van Ghana tot Zweden: overal gaan kinderen de straat op om geld in te zamelen voor kinderen die hulp nodig hebben. Sterzingen geeft kinderen en jongeren een ervaring van wat het betekent deel uit te maken van de wereldkerk.

Wil je kinderen en jongeren uit uw regio die ervaring schenken? Schitterend! Ook volgend jaar ondersteunt Missio de sterzingactie in ons land. Neem contact op met Marilène. Zij coördineert de Missio-acties in Vlaanderen. Stuur een mailtje naar E sterzingen@missio.be.