Missionarissen in DR Congo vrezen hongersnood

De Congolese president Felix Tshisekedi kondigde dinsdag op televisie de noodtoestand af en dat voorspelt op zich al weinig goeds.
27/03/2020 - 15:32
Bij de gezondheidszorg in DR Congo is het vaak behelpen met de middelen die er zijn
Bij de gezondheidszorg in DR Congo is het vaak behelpen met de middelen die er zijn © Fides

Missionarissen die in de Democratische Republiek Congo en andere landen in Afrika actief zijn, vrezen de neveneffecten van de coronapandemie. Zij zijn bang dat er hongersnood zal volgen.  Witte paters in Bukavu (Oost-Congo) getuigen dat de eerste gevolgen van de pandemie nu al merkbaar zijn. Het virus is nu al schadelijk. De prijzen van voedingsmiddelen zijn duidelijk gestegen. De afgelopen dagen kwamen in Bukavu enkele vrachtwagens met meel aan. Niemand weet evenwel waar die voorraden naartoe gaan. Wij vrezen dat het coronavirus tot een hongersnood zal leiden, die nog erger is dan het virus zelf, waarschuwt witte pater Alberto Rovelli.

Volgens de witte paters valt de besmetting met het coronavirus voorlopig al bij al nog mee. In Kinshasha is een honderdtal besmettingen gemeld. Het valt moelijk te zeggen hoeveel slachtoffers er al in DR Congo zijn. Maar de impact mag niet onderschat worden. De angst voor verdere verspreiding is groot, ook al omdat Congo over geen goed uitgebouwde gezondheidszorg beschikt.

Bron: Kathpress.at