Missionarissen van het Heilig Hart kiezen nieuwe provinciaal

Op hun provinciale kapittel hebben de missionarissen van het Heilig Hart pater Germaan Van Muylder verkozen tot provinciale overste.
06/03/2017 - 15:58
Germaan Van Muylder is de nieuwe provinciaal van de missionarissen Heiliig Hart
Germaan Van Muylder is de nieuwe provinciaal van de missionarissen Heiliig Hart © MSC

Op hun provinciale kapittel op 15 februari in Malle hebben de missionarissen van het Heilig Hart (MSC) pater Germaan Van Muylder (°1937) als nieuwe provinciale overste verkozen. Pater Germaan heeft in zijn leven als priester-kloosterling al heel wat zendingen volbracht, zegt zijn confrater André Claessens. Roepingen– en retraitepastoraal (in Bree-Gerdingen en Beernem), provinciaal overste, stichter van de MSC-lekenbeweging 25 jaar geleden, bezieler van familieweken en stiltedagen en federatiepastoor van Bierbeek.

De nieuwe provinciaal koos als raadsleden zijn confratersAndré Claessens, Bert Vanneuville, Honoré Vinck en Raf Ingels. Hij vroeg aan het huidig provinciale bestuur de lopende zaken nog tot eind juni te behartigen. 

De congregatie werd gesticht in Issoudun, in het Franse departement de Indre, op 8 december 1854 door Jules Chevalier, een priester van het bisdom Bourges. Ze legt zich toe op het missiewerk, maar tevens op het onderwijs en allerlei vormen van woonzorg.  De congregatie is vandaag actief in 53 landen. 

http://msc-vlaanderen.blogspot.be/