Moeder Antula heilig dankzij paus Franciscus

De Argentijnse Moeder Antula, ijverige en voorbeeldige geloofsverkondigster in het spoor van Ignatius van Loyola, wordt vandaag heilig verklaard.
27/08/2016 - 18:14

María Antonia de Paz y Figueroa, een Argentijnse zuster uit de 18de eeuw, wordt vandaag zaterdag in Santiago del Estero door kardinaal Angelo Amato, de prefect van de Congregatie voor de Heiligverklaringen, heilig verklaard. De religieuze maakte zich vooral verdienstelijk door de bevordering van de geestelijke oefeningen van Ignatius van Loyola. Paus Franciscus heeft zich persoonlijk ingezet voor haar  heiligverklaring.

María Antonia de Paz y Figueroa (1730-1799) leerde op haar veertiende de jezuïeten kennen in Santiago del Estero. Later bracht zij een groep jonge vrouwen samen voor een gemeenschap die zich zou toeleggen op gemeenschapsleven, gebed en liefdadigheid. Als Moeder Antula bevorderde ze de geestelijke oefeningen en richtte in 1779 in de hoofdstad Buenos Airos het bezinningshuis Beaterio op, dat vandaag nog steeds bestaat.

Volgens Argentijnse media leerden ruim 70.000 mensen dankzij haar inspanningen de geestelijke oefeningen van Ignatius van Loyola kennen. Zij overleed op 7 maart 1799. In 2010 werd zij door paus Benedictus XVI zalig verklaard.  

Bron: Zenit