Moeten we bang zijn voor de toekomst?

Het Vaticaan bracht de specialisten op het vlak van artificiële intelligentie (AI) voor overleg in Rome samen
07/07/2017 - 12:17

In het kader van het project Voorhof der heidenen, een initiatief van de Pauselijke Raad voor de Cultuur om de dialoog met de moderne wereld aan te gaan, vond in Rome een conferentie plaats over de ethische uitdagingen van artificiële intelligent (AI). 

De bijeenkomst, die georganiseerd werd in samenwerking met de Italiaanse ambassade bij de Heilige Stoel, bracht donderdag het puikje van de filosofen en wetenschappers die binnen dit gespecialiseerde vakgebied wereldwijd actief zijn voor overleg in Rome samen. Artificiële intelligentie (AI) is de wetenschap die zich bezighoudt met het creëren van werktuigen en voorwerpen die een vorm van intelligentie vertonen.

De deelnemers vestigden onder meer de aandacht op het feit dat het dankzij de moderne technologie mogelijk is om debiologische en intellectuele capaciteiten van mensen te versterken en uit te breiden. Ze gingen ook na wat de gevolgen zijn voor de mensheid van robotten of wezens die half robot half mens zijn. In welke mate zal dit onze wereld en misschien zelfs onze opvattingen over het mens-zijn zelf veranderen?

Bron: Radio Vaticana (Duitstalig)