Monniken verlaten historisch klooster na aardbeving

De benedictijnen verhuizen noodgedwongen naar de San Anselmo abdij. Twee monniken blijven ter plaatse om het klooster en de basiliek te bewaken.
25/10/2016 - 10:32
© osb

De benedictijnen van het klooster in Norcia (Nursia) moesten hun klooster gisteren verlaten als gevolg van de zware aardbeving van woensdagmorgen waarvan het epicentrum niet ver van de abdij lag. De zware aardbeving bracht zowel het klooster als de kerk zware schade toe. Bij de monniken van het klooster in de geboorteplaats van Benedictus van Nursia (480-547), de stichter van de benedictijnen, zijn er geen slachtoffers. Maar toen de impact duidelijk werd, hebben de monniken besloten hun klooster te verlaten en tijdelijk hun intrek te nemen in Rome. Ze zullen er tijdelijk in de San Anselmo verblijven.

In hun mededeling schrijven de monniken: Alle monniken zijn nog in leven. Maar er is ernstige schade aan het klooster, vooral aan de Sint-Benedictusbasiliek. Jarenlang uitvoerig restauratiewerk werd binnen enkele seconden door de aardbeving vernietigd. De aanblik maakt ons bijzonder triest.

Bron: osb/Kathpress.at