Moordonderzoek op Campo Santo Teutonico afgesloten

Volgens de ingeschakelde experts waren de beenderen van het Duits-Vlaamse kerkhof meer dan honderd jaar oud
01/05/2020 - 10:00
Emanuela Orlandi
Emanuela Orlandi © r.r.

Het Vaticaan heeft onderdag bevestigd dat het onderzoek naar de stoffelijke resten van de op 15-jarige leeftijd verdwenen Emanuela Orlandi op het Camposanto dei Teutonici e dei Fiamminghi (het historische kerkhof van Duitsers en Vlamingen in Rome) is afgesloten.

Op vraag van de familie werden in de zomer twee graven en een knekelkamer (waar stoffelijke resten van opgegraven overledenen worden bewaard) op het kerkhof opengebroken, omdat het meisje volgens een anonieme bron daar begraven zou zijn. Na de opgraving van de stoffelijke resten op het kerkhof binnen de muren van Vaticaanstad werden ze  onderworpen aan een forensische analyse door experts die door het Vaticaan en de familie waren aangesteld. Het onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat de beenderen meer dan honderd jaar oud waren.

Emanuela Orlandi was de dochter van een werknemer van Vaticaanstad. Zij is sinds 1983 spoorloos. Sindsdien wordt in Italiaanse media met een zekere regelmaat over haar lot gespeculeerd. Al die tijd heeft haar familie de zoektocht naar het meisje nooit opgegeven.

Bron: Kathpress.at