Naamse bisschop Pierre Warin besmet met coronavirus

Omwille van de coronabesmetting van bisschop Pierre Warin wordt de chrismamis van morgen zaterdag in de Saint-Aubainkathedraal uitgesteld.
18/09/2020 - 15:51
Bisschop Pierre Warin
Bisschop Pierre Warin © Bisdom Namen

Mgr. Pierre Warin, de bisschop van Namen, heeft gisteren positief getest op het coronavirus. Hij besloot meteen om alle afspraken, onder meer de chrismamis van morgen zaterdag, tot nader order af te zeggen.

Volgens Joël Rochette, de vicaris-generaal van het bisdom Namen, bleef het bisdom sinds het uitbreken van de coronapandemie al bij al redelijk gespaard. Nu worden wij met een eerste ernstig geval geconfronteerd. Donderdag werd de diagnose bij onze bisschop gesteld. Zijn gezondheidstoestand is stabiel. Hij heeft zichzelf onmiddellijk in quarantaine geplaatst. Al zijn verplichtingen voor de komende dagen heeft hij meteen geannuleerd en hij staat onder medisch toezicht. 

Voor de komende dagen nam vooral de chrismamis een prominente  plaats in op de agenda van bisschop Warin. Deze viering,  die katholieke gelovigen uit de twee provincies Namen en Luxemburg bij elkaar brengt, was aanvankelijk voor de lente gepland. Door de coronamaatregelen werd zij al twee keer uitgesteld. Gezien de huidige omstandigheden wordt de eucharistievieringvan morgen zaterdag afgelast en zal zij op een latere datum plaatsvinden. Wij nodigen de gelovigen uit om te bidden voor onze bisschop en alle mensen die door corona zijn getroffen.

Bron: Cathobel