Nederland: 2,2 miljoen kijkers voor The Passion

In het Nederlandse Doetinchem vond gisteren de twaalfde editie plaats van The Passion, de moderne evocatie van het passieverhaal van Christus. 
15/04/2022 - 14:12
The Passion 2022
The Passion 2022 © KRO

De uitzending van The Passion heeft gisterenavond ruim 2,2 miljoen kijkers gehaald. De hedendaagse evocatie van Jezus' lijdensverhaal moest donderdagavond zonder publiek plaatsvinden, omdat het na de versoepeling van de coronamaatregelen niet meer mogelijk was om al op zo’n korte termijn een publieksevenement te organiseren. 

Het kijkcijfer ligt iets lager dan dat van de uitzending in 2019, voor het uitbreken van de coronapandemie. De edities van 2020 en 2021 haalden respectievelijk 2,7 en 2,6 miljoen kijkers. De drukst bekeken tv-uitzending van The Passion was die van 2015 in Enschede. Toen zaten 3,5 miljoen kijkers aan hun televisietoestel gekluisterd. 

Weonsdagavond werd voor het eerst op de Duitse tv-zender RTL een Duitstalige versie van The Passion uitgezonden. Die uitzending was volgens de commerciële omroep een experiment. Het programma werd gemiddeld bekeken door 2,91 miljoen tv-kijkers, goed voor een marktaandeel van 11,1 procent. De bekende televisiepresentator en acteur Thomas Gottschalk fungeerde als verteller. In tegenstelling tot in Nederland konden er ook duizenden mensen het evenement live ter plaatse meemaken op het centrale plein en de omliggende straten bij de kathedraal in het centrum van Essen.

Bron: kro-ncrv.nl