Nederland blij met heiligverklaring Titus Brandsma

De Nederlandse bisschoppen hopen dat er vele gelovigen mee naar Rome reizen voor de heiligverklaring van karmeliet Titus Brandsma. 
05/03/2022 - 10:00
Titus Brandsma
Titus Brandsma © karmel

De katholieke bisschoppen in Nederland reageren verheugd op de aankondiging van de paus dat karmeliet Titus Brandsma op 15 mei 2022 in Rome heilig zal worden verklaard. De Nederlandse kerkprovincie hoopt een stevige delegatie te kunnen afvaardigen naar die plechtigheid in Rome. Die zal geleid worden door kardinaal Wim Eijk en de bisschoppen Gerard de Korte en Ron van den Hout.

Bisschop Gerard de Korte van ‘s-Hertogenbosch vestigt de aandacht erop dat de Nederlandse martelaar en toekomstige heilige een groot deel van zijn leven in zijn bisdom heeft doorgebracht. Pater Titus Brandsma werd op 17 juni 1905 in de Sint-Janskathedraal tot priester gewijd. In de gedachteniskapel van de kathedraal staat een buste van de heilige pater en een urn met as uit een massagraf van het concentratiekamp Dachau. Pater Titus is patroonheilige van de journalistiek en een heilige van vandaag. Mgr. De Korte spreekt nog de wens uit dat vele Nederlandse gelovigen en leden van de karmelietaanse familie straks mee naar Rome reizen om er de heiligverklaring van pater Titus Brandsma bij te kunnen wonen.

Bron: rkkerk.nl/Bisdom ’s-Hertogenbosch

Bekijk hieronder de videoboodschap van bisschop Gerard de Korte met zijn reactie op de aankondiging van de heiligverklaring van Titus Brandsma.