Nederlandse bisschop de Korte: kies voor eenheid

Mgr. Gerard de Korte, de bisschop van Den Bosch heeft in een column over de veertigdagentijd ook aandacht voor de gemeenteraadsverkiezingen.
28/02/2018 - 15:30
Mgr. de Korte
Mgr. de Korte © Bisdom den Bosch/Ramon Mangold

De tijd dat bisschoppen stemadvies geven ligt gelukkig ver achter ons. Toch hoop ik dat u bij de komende verkiezingen kiest voor een partij die mensen verbindt in plaats van uiteendrijft, schrijft bisschop Gerard de Korte van ’s-Hertogenbosch in een column op de website van het bisdom. Daarin geeft hij enkele oriëntaties die kunnen helpen om een bewuste keuze te maken tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen in Nederland. Kies voor eenheid, luidt het belangrijkste advies van de bisschop, die vindt dat katholieken vandaag niet per se op een christelijke partij moeten stemmen.

De bisschop stelt, samen met anderen, vast dat er bij vele kiezers een zeker onbehagen bestaat over de komende gemeenteraadsverkiezingen, die nog in deze veertigdagentijd plaatsvinden. Een verbod voor een stem op de PVV - de partij van Geert Wilders - komt er niet. Maar de bisschop vestigt er wel de aandacht op dat sommige partijen van dit ongenoegen gebruik maken om mensen te verleiden tot negativisme en extremisme.

Bron: Rkkerk/Bisdom den Bosch

Lees de column van bisschop De Korte over de veertigdagentijd en de verkiezingen