Nederlandse diplomaat ook nuntius in Zuid-Soedan

De paus benoemt vlak na zijn ontmoeting met de Zuid-Sudanese president Salva Kiir Mayardit, mgr. Hubertus van Megen tot nuntius van het land.
19/03/2019 - 16:39
Bert van Megen
Bert van Megen © RKK

Paus Franciscus heeft de Nederlandse Vaticaanse diplomaat en aartsbisschop Hubertus Matheus Maria van Megen aangesteld tot pauselijke nuntius in Zuid-Soedan. De paus had hem in februari al benoemd tot nuntius in Kenia. Die diplomatieke missie in Kenia wordt gecombineerd met die van permanente waarnemer van het Human Settlement Programme (UN-Habitat) van de Verenigde Naties. Mgr. Van Megen volgt de Amerikaan Charles Daniel Balvo op, die begin dit jaar pauselijk nuntius werd in de Tsjechische hoofdstad Praag. Ook mgr. Balvo was destijds nuntius in zowel Kenia als Zuid-Soedan.

Hubertus Matheus Maria van Megen werd in 1961 geboren in het Nederlands-Limburgse Eygelshoven. Hij trad al vroeg in diplomatieke dienst bij de Heilige Stoel. De paus benoemde hem in 2014 tot apostolische nuntius in Soedan en Eritrea. Op 17 mei 2014 werd hij in de kathedraal van Roermond tot bisschop gewijd.

Bron: VIS