Nederlandse diplomaat wordt nuntius in Nairobi

Paus Franciscus benoemt de Nederlandse aartsbisschop en diplomaat Bert van Megen tot nuntius in Kenia en weldra wellicht ook in Zuid-Soedan.
18/02/2019 - 12:22
Bert van Megen
Bert van Megen © RKK

Paus Franciscus heeft de Nederlandse aartsbisschop en kerkelijk diplomaat Bert van Megen, benoemd tot nieuwe pauselijke nuntius in Kenia. Hij volgt er de Amerikaanse aartsbisschop Daniel Balvo op, die in september als apostolische nuntius in Tsjechië werd aangesteld. Van Megen was sinds 2014 nuntius in Soedan en Eritrea.

De missie in Kenia wordt vaak gecombineerd met die van permanente waarnemer van het Human Settlement Programme (UN-Habitat) van de Verenigde Naties, dat zijn hoofdkwartier heeft in Nairobi. Aartsbisschop Balvo was bovendien ook nuntius in Zuid-Soedan. Het is waarschijnlijk dat mgr. Van Megen binnenkort ook voor dat land tot nuntius wordt benoemd.

Hubertus Matheus Maria van Megen werd in 1961 geboren in het Nederlands-Limburgse Eygelshoven. Hij trad al vroeg in diplomatieke dienst bij de Heilige Stoel. Op 17 mei 2014 werd hij in de kathedraal van Roermond tot bisschop gewijd.

Bron: In Caelo et in Terra/Kathpress.at/KRO