Nieuw-apostolische Kerk is lid van Raad van Kerken

De Nieuw-apostolische Kerk, die 9 gemeenten telt in ons land, is het 17de kerkgenootschap dat zich bij de Nederlandse Raad van Kerken aansluit.
20/09/2016 - 14:20

De Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland heeft zich als lid aangesloten bij de landelijke Raad van Kerken. Het is daarmee het 17de lid van de kerkelijke koepelorganisatie. De Nieuw-Apostolische Kerk telt ruim 10.000 leden. Naast de gemeenten in Nederland (63) is zij verantwoordelijk voor 2 gemeenten in Vlaanderen (Antwerpen en Gent), 7 in Franstalig België, 9 in Suriname, 3 in de Nederlandse Antillen (3) en 1 in Malta. Wereldwijd kent de kerk circa 9 miljoen leden op alle continenten. De kerk besteedt veel aandacht aan de zending van de apostelen in deze tijd en aan de verwachting van de wederkomst van Christus. Na in de vorige eeuw aanvankelijk wat naar binnen gekeerd te zijn geweest, heeft de Nieuw-Apostolische Kerk zich vanaf de eeuwwisseling steeds verder open gesteld voor oecumenische samenwerking. Onze gemeenten nemen naar de andere kerken en de samenleving steeds meer hun verantwoordelijkheid, zegt bestuurslid Peter Klene van de Nieuw-Apostolische Kerk daarover.

Unaniem

De Raad van Kerken heeft de aanvraag voor lidmaatschap unaniem bekrachtigd. Het is verheugend als steeds meer kerken willen meedoen met het oecumenische streven naar meer eenheid. En het is van groot belang dat wij als kerken een gezamenlijke bijdrage willen leveren aan een rechtvaardige samenleving, zegt drs. Dirk Gudde, voorzitter van de Raad van Kerken, in een reactie op het besluit.

Aanspreekpunt

De laatste uitbreiding van de Raad van Kerken vond plaats in 2013, toen de orthodoxe Kerk in Nederland officieel toetrad als lid van de Raad van Kerken. In totaal zijn ruim 6 miljoen christenen in de raad vertegenwoordigd. De raad is voor overheid en media een aanspreekpunt van de kerken.