Nieuw tv-programma over mensen met chronische ziekte

Samana TV wordt elke eerste zondag van de maand uitgezonden op Eclips TV. Karolien Debecker presenteert, en heeft daar een goede reden voor.
29/09/2021 - 13:42
25.000 (vaak jonge) vrijwilligers ondersteunen de werking van Samana
25.000 (vaak jonge) vrijwilligers ondersteunen de werking van Samana © Samana

Komende zondag, om 14 uur, kan u op de Vlaamse digitale tv-zender Eclips de eerste aflevering zien van het nieuwe maandelijkse praatprogramma voor en door mensen met een chronische ziekte en hun mantelzorgers. Radiopresentatrice Karolien Debecker neemt de kijker mee in de leefwereld van mensen die zelf – of via een dierbare – geconfronteerd worden met een langdurige ziekte of zorg.

Johan Tourné, directeur van Samana: Televisie is een zeer toegankelijk medium. Met Samana TV willen wij zoveel mogelijk mensen in Vlaanderen bereiken die met zorg geconfronteerd worden. Met onze programma’s willen we mensen inspireren en ondersteunen en hen versterken bij het uitbouwen van een kwaliteitsvol leven.

Gastvrouw Karolien Debecker heeft een bijzondere reden waarom ze dit programma graag wilde presenteren: Een praatprogramma maken is in ieder geval boeiend, maar ik voel mij bovendien bijzonder verbonden met een programma over mantelzorg en zorg in de brede zin. Toen ik als tiener en twintiger ernstig ziek was, was mijn moeder mijn mantelzorger. Haar toewijding en onvoorwaardelijke liefde vergeet ik nooit. Samana TV zal ik diep vanuit mijn hart presenteren.

Samana, voorheen Ziekenzorg CM, is een vereniging waarin meer dan 25.000 vrijwilligers zich engageren om chronisch zieke mensen, zorgbehoevende personen en hun mantelzorgers de nodige kracht te geven om een kwaliteitsvol leven uit te bouwen. Met haar werking komt Samana op voor de belangen van chronisch zieke mensen en mantelzorgers. Met een gedifferentieerd aanbod verstevigt de vereniging de weerbaarheid en het sociaal weefsel van chronisch zieke mensen, zorgbehoevende personen en hun mantelzorgers.

Het programma is voortaan telkens te zien op de eerste zondag van de maand op het digitale kanaal Eclips.

Bron: Samana