Nieuwe christelijke Arabische tv-zender

De nieuwe Arabische tv-zender Subaro TV, die de Syrisch-orthodoxe christenen een stem en gezicht wil geven, is omgedoopt tot ‘de stem van Antiochië’.
31/03/2019 - 09:00
Beeld van de eerste uitzending van Suboro TV
Beeld van de eerste uitzending van Suboro TV © Suboro TV

Deze week werd de nieuwe Arabische tv-zender Suboro TVgelanceerd. Het televisiekanaal is een initiatief van het Syrisch-orthodoxe patriarchaat van Antiochië en heeft net zoals de andere christelijke tv-zenders in de regio zijn hoofdkwartier in Libanon. De Syrisch-orthodoxe patriarch Ignatios Aphrem II zegende maandag de tv-studio’s, in aanwezigheid van enkele andere kerkleiders, onder wie ook de Syrisch-katholieke patriarch Ignace Youssif III Younan. Daarna werd de zender officieel gelanceerd tot glorie van God en de groei van de Heilige Kerk. Volgens de intentieverklaring wil Suboro TV religieuze, culturele en sociale programma's aanbieden om tegemoet te komen aan de geestelijke noden van de gelovigen.

De nieuwe tv-zender moet de Syrisch-orthodoxe gemeenschap een stem en een gezicht geven en richt zich niet alleen tot Syrisch-orthodoxe christenen in de regio, maar dankzij de uitzendingen via satelliet (Hotbird F 181025 L 13C/11296 H) ook in de diaspora. Wereldwijd zijn er 4,5 miljoen Syrisch-orthodoxe christenen. Eerder gingen ook al de christelijke tv-zenders SAT 7, met vijf tv-kanalen, Noursat-TV Lumière (met informatie en nieuws, en sinds vorig jaar ook een kinderkanaal) en de zender met religieuze programma’s van de koptische Kerk in Egypte met uitzendingen van start.

Bron: Suboro/Fides/WCC

Bezoek de website van Suboro TV voor meer informatie.