Nieuwe kathedraal in Borneo

In de nieuwe kathedraal van Samarinda, op het Indonesische deel van het eiland Borneo, is er plaats voor 4.000 gelovigen.

03/05/2019 - 10:15
Inhuldiging van de kathedraal van Samarinda
Inhuldiging van de kathedraal van Samarinda © Dimas/Ucanews.com

De apostolische nuntius in Indonesië heeft dinsdag in Samarinda, in het oosten van het eiland, een nieuwe kathedraal ingewijd. Dat gebeurde in aanwezigheid van onder meer de gouverneur van Kalimantan. Voor de plechtigheid waren strenge veiligheidsvoorschriften van kracht.  In het gebouw zijn elementen van de cultuur van de Dayakbevolking verwerkt. De kathedraal wordt als een van de mooiste gebouwen van de stad bestempeld.

Gouverneur Isran Noor van Oost-Kalimantan zei dat het kerkgebouw symbool staat voor de diversiteit in zijn provincie. Daarom is het kerkgebouw niet alleen voor katholieken een zegen. In de kathedraal is plaats voor 4.000 mensen. Het gebouw is zowel binnen als buiten versierd met houtsnijwerk en schilderijen van Dayakstammen. In Samarinda werd al in 1953 een kathedraal gebouwd. Maar die bood slechts plaats aan 800 gelovigen. De bouw van de kerk heeft 37 miljoen euro gekost. Dat bedrag werd grotendeels door de provinciale overheid bekostigd.

Bron: Ucanews