Nieuwe leden voor Pauselijke Raad voor de Eenheid

Paus Franciscus heeft zaterdag nieuwe raadgevers en leden van de Pauselijke Raad voor de Bevordering van de Eenheid onder de Christenen.
06/07/2020 - 16:00

Paus Franciscus heeft zaterdag vier nieuwe leden benoemd voor de Pauselijke Raad voor de Bevordering van de Eenheid onder de christenen. Het zijn de Amerikaanse kardinaal en aartsbisschop van Newark Joseph William Tobin (68), de Maltese prosecretaris-generaal van de Bisschoppensynode Mario Grech (63), bisschop Paulo Cezar Costa (52) van het Braziliaanse São Carlos, Paul Rouhana (54) uit Libanon en Richard Kuuia Baawobr (61) uit Ghana. Zij volgen onder meer de Ierse kardinaal Sean Baptist Brady (80) en de Duitse kardinaal Gerhard Ludwig Müller (72) op, die er al twee termijnen als lid van de raad hebben opzitten.

Aartsbisschop Giacomo Morandi (54), de secretaris van de Congregatie voor de Geloofsleer, en aartsbisschop Giorgio Demetrio Gallaro (72), de secretaris van de Congregatie voor de Oosterse Kerken, zijn benoemd als raadgever van de pauselijke raad. De raad is verantwoordelijk voor de dialoog en samenwerking met de andere christelijke Kerken en is ook medeorganisator van de jaarlijkse Gebedsweek voor de Eenheid van de Christenen.

Bron: VIS/Kathpress.at