Nieuwe opleidingen kerkelijk recht op vraag van het Vaticaan

De Bijzondere Faculteit Kerkelijk Recht organiseert op woensdag 11 mei 2022 een infodag aan de KU Leuven.
07/05/2022 - 11:00
Opening van het juridische jaar in januari 2020
Opening van het juridische jaar in januari 2020 © Vatican Media

Op woensdag 11 mei organiseert deBijzondere Faculteit Kerkelijk Recht van de KU Leuven een infodag over de nieuwe postgraduaatsopleidingen in het kerkelijk recht. De opleidingen moeten een daadkrachtig antwoord bieden op de uitdagingen voor de Kerk in Vlaanderen, zoals de vraag tot nietigverklaring van een kerkelijk huwelijk, het sluiten en onttrekken aan de eredienst van kerken en het samenvoegen van parochies, maar ook het beleid rond het seksueel misbruik.

De nieuwe opleidingen bieden een laagdrempelige en uitgebreide vorming aan in verschillende domeinen van het kerkelijk recht. Ze zijn interessant voor iedereen die vragen krijgt of meer wil weten over parochierecht en kerkelijk bestuur, de nietigverklaring van kerkelijke huwelijken, of straf- en procesrecht in de Kerk. Daarnaast is er ook een optie voor juristen die aan de slag willen als kerkelijk advocaat. Ook voor pastors of godsdienstleerkrachten die graag meer willen weten over de organisatie en het recht van de lokale of universele Kerk, kunnen de opleidingen interessant zijn. Dat de belangstelling voor kerkelijk recht opnieuw stijgt, is te merken aan de studentenaantallen die elk jaar behoorlijk toenemen. Dankzij ons afstandsprogramma was het nog nooit zo gemakkelijk om je opleiding kerkelijk recht te combineren met je job, legt professor Rik Torfs uit.

Op woensdag 11 mei 2022, van 14 tot 16 uur, organiseert de Bijzondere Faculteit Kerkelijk Recht een infodag in Leuven. Iedereen is van harte welkom. Deelnemers moeten wel vooraf online inschrijven.

Bron: KU Leuven