Nieuwe orthodoxe hulpbisschop van België

Zondag is in de orthodoxe kathedraal van Brussel Petros Bozinis tot bisschop gewijd. Hij wordt de nieuwe hulpbisschop van de metropoliet van België.
08/11/2015 - 16:11

Vanmorgen zondag is tijdens een plechtigheid in de orthodoxe  kathedraal aan de Stalingradlaan in Brussel Petros Bozinis tot bisschop gewijd. Bozinis werd op 28 augustus eenparig verkozen tot hulpbisschop van de metropoliet van België. De plechtigheid in de orthodoxe kathedraal van Brussel werd geleid door metropoliet Athenagoras Peckstadt, hoofd van de orthodoxe Kerk in België, samen met een tiental orthodoxe bisschoppen.

De nieuwe hulpbisschop van Brussel, Petros Bozinis, is geboren in 1971 in het Griekse Patra. Hij studeerde natuurkunde aan de Universiteit van Patras en specialiseerde zich in de elektronica en radio-elektronica. Hij studeerde af als theoloog aan de Universiteit van Athene en maakte zijn studies af in Straatsburg, waar hij een doctoraat behaalde in de Vergelijkende Liturgie, met een proefschrift over ‘De gebeden van het sacrament van de Doop in het evchologion van Barberini’. Momenteel werkt hij aan een postdoctoraat in de Byzantijnse filosofie aan de faculteit wijsbegeerte van de Universiteit van Patras. Sinds 2002 was hij als priester zowel in Griekenland als Duitsland actief.