Nieuwe prior in Bose (video)

De theoloog en exegeet Sabino Chialà volgt prior Luciano Manicardi op, die het einde van zijn termijn van vijf jaar had bereikt.
05/02/2022 - 11:00
Sabino Chialà, de prior van Bose
Sabino Chialà, de prior van Bose © Braambos

De gemeenschap van Bose heeft de theoloog en Bijbelgeleerde Sabino Chialà verkozen tot nieuwe prior van de monastieke gemeenschap. Hij volgt Luciano Manicardi op, die op zijn beurt stichter Enzo Bianchi had opgevolgd. Die laatste werd na een visitatie van de Heilige Stoel uit de gemeenschap, die hij nog zelf had gesticht, verbannen. In 2020 moest hij samen met nog drie andere leden van de gemeenschap het klooster in de heuvels van Piemonte verlaten en naar een andere plaats verhuizen. 

De verkiezing gebeurde in aanwezigheid van Erik Varden, bisschop van Trondheim en voormalig abt van de Sint-Bernardusabdij van de cisterciënzers in het Britse Leicester, en pauselijk afgevaardigde pater Amedeo Cencini. Luciano Manicardi leidde de monastieke gemeenschap de afgelopen 5 jaar, maar werd niet herkozen. 

Sabino Chialà werd in 1968 geboren en is sinds 1989 lid van de gemeenschap. Hij is een expert in het Hebreeuws en het Syrisch, en een gerenommeerd kenner van de christelijke apocriefe geschriften en literatuur uit de eerste eeuwen van het christendom, vooral in het Oosten. Hij is een kenner van de Woestijnvaders, auteur van talrijke essays en in eigen land een populaire begeleider van conferenties en spirituele retraites over deze thema's.

Bron: SIR/Kathpress.at

Bekijk het gesprek met de nieuwe prior in een Braambosaflevering uit 2015