Nieuwe website over opvoeden van tieners

Ouders van tieners hebben nood aan een laagdrempelig platform om uitdagingen in de opvoeding aan te kaart, stelt vzw ZITDATZO vast.
17/05/2016 - 09:01

Vorige week kreeg ZITDATZO, een online platform over opvoeding, veel weerklank met een open brief aan ouders. Daarin vraagt de organisatie aan ouders om hun kinderen de sparen voor de druk die de samenleving op mensen legt: Laten we samen gaan voor een opvoeding die niet gericht is op moeten. Laten we gaan voor mildheid. Ook haar projectwebsite allemaalkinderen.be, over hoe je met kinderen kunt praten over de vluchtelingencrisis, haalde de media.

Nu komt de organisatie met alweer een nieuwe website, deze keer over het opvoeden van tieners. Dat is nodig, stelt coördinator Steven Gielis, omdat 1 op de 3 ouders van tieners zich vragen stellen met betrekking tot de opvoeding van hun kinderen.

Hoe moeten we omgaan met het gebruik van sociale media door onze puber? Hoe moeten we grenzen stellen zonder dat dit de relatie met ons kind verslechtert? Met dergelijke vragen stappen ouders niet altijd naar familie of vrienden. Ze zoeken antwoorden op het internet.

Wij geven geen pasklare antwoorden, want die zijn er niet, zegt Steven Gielis. Ieder kind en gezin is immers verschillend. Maar met onze praktische tips dagen we ouders wel uit om met de uitdagingen die zich stellen aan de slag te gaan. Eenmaal beter geïnformeerd, zijn ouders dan weer makkelijker geneigd ook bij vrienden of professionelen te rade te gaan.

Ontdek de website tienersopvoeden.be.