Nigeria: nuntius roept op einde te maken aan het geweld

De gouverneur van Ondo heeft maandag een week van nationale rouw afgekondigd n.a.v. de dodelijke aanslag op Pinksteren in een katholieke kerk. 
08/06/2022 - 12:26
Fortunatus Nwachukwu
Fortunatus Nwachukwu © Caricom

De Nigeriaanse diplomaat Fortunatus Nwachukwu, de vertegenwoordiger van de Heilige Stoel bij de VN in Genève, hoopt dat de aanslag op Pinksteren tegen een katholieke Kerk in het zuidwesten van Nigeria een wake-upcall is. Hij beklemtoont dat hij en vele anderen al jaren waarschuwen voor het niets ontziende geweld van Fulani (moslimherders) tegen christenen, die alles weg hebben van een etnische zuivering. Volgens hem is het geen toeval dat een katholieke kerk werd geviseerd, omdat er geen sterkere en meer uitgesproken structuur is in het land dan de katholieke Kerk. Ik hoop dat dit nieuwe incident de internationale gemeenschap aanspoort om eindelijk maatregelen te nemen. 

De regering van de deelstaat Ondo heeft het aantal dodelijke slachtoffers van de terreuraanval tegen de katholieke kerk op Pinksteren intussen bijgesteld. Er wordt nu melding gemaakt van 22 dodelijke slachtoffers. Volgens de gouverneur van de staat Ondo, Rotimi Akeredolu, zijn er in totaal 80 kerkgangers getroffen. 56 slachtoffers worden nog verzorgd in het ziekenhuis; twee personen mochten het ziekenhuis verlaten. Ik beloof dat wij alle beschikbare middelen zullen inzetten om de aanvallers op te sporen. Ter ere van de mensen die hun leven hebben verloren bij deze laffe aanval, heb ik bevolen om alle vlaggen zeven dagen (tot zondag) halfstok te laten hangen.

Bron: Aleteia