Noah en Olivia populairste namen van 2020

Noah (voor jongens) en Olivia zijn voorlopig de populairste babynamen in het lopende jaar 2020.
18/05/2020 - 15:52

Sinds het begin van dit jaar werden baby’s het vaakst Noah, Arthur, Jules, Louis en Lucas voor jongens en Olivia, Mila, Marie, Emma en Louise voor meisjes genoemd. Dat blijkt uit het overzicht van babynamen van Kind en Gezin. Volgens de organisatie is het kiezen van een babynaam tijdens een zwangerschap een hele opdracht. Daarom kunnen ouders op de website zowel een overzicht van de populairste als de origineelste babynamen opvragen.

Opmerkelijk is dat ouders sinds het begin van 2020 het vaakst de Bijbelse naam Noah (110 keer) voor hun zoon hebben gekozen. Vorig jaar was dat Arthur. Volgens het boek Genesis (hoofdstuk 6 tot 9) was Noah de bouwer van de ark, die door God werd uitverkozen om samen met vele dieren de zondvloed te overleven. In de Bijbelse overlevering wordt hij geloofd omdat hij zo moedig en geduldig is. De naam betekent overigens rust of vertroosting. Bij meisjes blijft Olivia (94) in Vlaanderen het populairst.

Lees verder onder de foto.

 

Bijbelvoornamen blijven populair, al worden zij om heel verscheiden redenen gekozen
Bijbelvoornamen blijven populair, al worden zij om heel verscheiden redenen gekozen © freeimages.com

Bijbelse namenzijn vooral voor jongens altijd al populair geweest. Zo is de naam Jakob, de naam van een van de belangrijkste Bijbelfiguren, volgens Nameberry al decennia de nummer 1 bij de jongens in de VS. Kind & Gezin geeft ook nog een overzicht van de populairste babynamen wereldwijd .