Nomineer uw kandidaat voor de Damiaanprijs 2023

Met de jaarlijkse prijs wil Damiaanactie projecten of organisaties bekronen die zich inzetten voor kwetsbare medemensen in nood.
12/01/2023 - 14:59
Het beeldje bij de Damiaanprijs is van de hand van Willy Peeters.
Het beeldje bij de Damiaanprijs is van de hand van Willy Peeters. © Lowie De Spiegeleer

Damiaan Vandaag, het Damiaan-project van de Vlaamse en Nederlandse tak van de congregatie van de Heilige Harten of picpussen, de congregatie waartoe pater Damiaan behoorde, doen een oproep om kandidaten te nomineren voor de Damiaanprijs 2023. De Damiaanprijs plaatst elk jaar mensen en organisaties in de kijker die zich dagelijks in de geest van de heilige Damiaan inzetten voor mensen in nood. Daarbij gaat de aandacht vooral uit naar groepen van mensen of organisaties die in de schaduw bergen verzetten en grenzen verleggen voor medemensen in nood.
 
De voorbije jaren ging de Damiaanprijs achtereenvolgens naar De Stem van Ons Geheugen (2016), de Sint-Michielsbeweging (2017), het Vluchtelingenhuis Leuven (2018), het Vluchtelingenproject Zeebrugge (2019), de Scoutsgroep Akabe Heverlee (2020/2021) en (W)arm-kracht  armen aan het woord vzw Vilvoorde (2022). De initiatiefnemers doen ook nu opnieuw een oproep om ook zelf een steentje bij te dragen om een goede keuze te maken door zelf een organisatie of project te nomineren. Tot 1 maart 2023 kunnen de naam en contactgegevens van de voorgedragen organisatie of het genomineerde project en een korte motivatie (enkele regels) gemaild worden naar E info@damiaanvandaag.be of naar Damiaan Vandaag, Sint-Antoniusberg 5 in 3000 Leuven.

De bekendmaking van de winnaar en de overhandiging van de prijs zal op zondag 7 mei 2023 om 12 uur plaatsvinden in het Damiaancentrum aan de Sint-Antoniusberg in Leuven.