Norbertijn van Grimbergen verdacht van zedenfeiten

De abdijgemeenschap van Grimbergen reageert geschokt op de inverdenkingstelling voor zedenfeiten van een van haar confraters.
13/05/2017 - 09:20

Wij hebben in onze abdijgemeenschap deze week schokkend nieuws te verwerken gekregen, schrijft Erik De Sutter, de abt van de norbertijnenabdij van Grimbergen, in een mededeling op de website van de abdij, die dit weekend ook in alle parochies waar de norbertijnen actief zijn zal worden voorgelezen.

Geschokt

De abdijgemeenschap van Grimbergen reageert geschokt op de inverdenkingstelling  voor zedenfeiten van een van haar confraters.  De betrokkene is uit voorzorg met onmiddellijke ingang preventief ontheven uit al zijn bevoegdheden in de abdij en uit zijn pastorale taken. Wij verlenen alle medewerking aan de gerechtelijke instanties die de verdenking onderzoeken, schrijft abt Erik. We benadrukken dat wij als abdijgemeenschap grensoverschrijdend seksueel gedrag beschouwen als geheel onaanvaardbaar. Wij hanteren daarvoor een nultolerantie. We wachten nu de uitkomst af van het gerechtelijk onderzoek.

Pijn

U begrijpt dat deze inverdenkingstelling ten aanzien van een van onze confraters onze gemeenschap zeer diep raakt, besluit abt Erik. Dit doet pijn. Dit doet ons pijn. Dit doet u pijn. Maar het feit dat een confrater in verdenking is gesteld, weerhoudt ons er geenszins van te volharden in onze inzet, in wie we zijn en waar we voor staan. Wij hopen en vertrouwen erop dat u ons daarin blijft steunen.