Oecumenische paaswens in Antwerpen

Afgevaardigden van de christelijke Kerken wisselden zondagmorgen paaswensen uit aan de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.
05/12/2020 - 00:00

 

 

Afgevaardigden van de verschillende kerken komen jaarlijks aan de kathedraal van Antwerpen samen voor een Paaswens
Afgevaardigden van de verschillende kerken komen jaarlijks aan de kathedraal van Antwerpen samen voor een Paaswens © bisdom Antwerpen

Ambtsdragers en vertegenwoordigers van de rooms-katholieke, orthodoxe, anglicaanse, protestantse en evangelische Kerken kwamen zondagmorgen om 8 uur aan de Antwerpse kathedraal samen voor een oecumenische paaswens aan elkaar, de stad en de regio Antwerpen. De kerkleiders, onder meer bisschop Johan Bonny van Antwerpen, waren door de Antwerpse Raad van Kerken uitgenodigd voor deze symbolische ontmoeting, die elk jaar op Pasen plaatsvindt.

Het initiatief op de Handschoenmarkt voor de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal maakt duidelijk dat het geloof in de Verrezen Heer de kern vormt van het geloof en de gemeenschappelijke boodschap van alle christenen, ongeacht hun Kerk of kerkgemeenschap, aldus de organisatoren. Met dit oecumenische initiatief geven de christelijke Kerken in het Antwerpse hun samenhorigheid ook concreet gestalte.