Oecumenische patriarch Bartholomeos te gast bij de paus

Paus Franciscus en patriarch Bartholomeos overleggen over de vervolging van christenen, samenwerking en een gemeenschappelijk geloofsgetuigenis.
26/05/2018 - 14:55
Paus Franciscus met de oecumenische patriarch Bartholomeus
Paus Franciscus met de oecumenische patriarch Bartholomeus © SIR

De oecumenische patriarch van Constantinopel Bartholomeos heeft vandaag opnieuw een ontmoeting met paus Franciscus. Het gesprek vindt plaats vlak voor het belangrijke overleg van de patriarchen van de Oosters-katholieke en de Oosters-orthodoxe Kerken op 7 juli in de Italiaanse havenstad Bari. Wellicht is die vervolging van christenen, die ook in Bari centraal staat, een van de belangrijkste gespreksonderwerpen.

Het is de achtste ontmoeting tussen de oecumenische patriarch en de paus. In 1964 vond de eerste ontmoeting plaats tussen de leiders van de rooms-katholieke Kerk en het oecumenische patriarchaat. Sindsdien werden de banden langzaam maar zeker aangehaald. Sinds de pausverkiezing van Franciscus in 2013 is de toenadering gegroeid tijdens persoonlijke ontmoetingen in Jeruzalem, Rome en Istanbul (2014), op het Griekse eiland Lesbos en in Assisi (2016) en in Egypte (2017).

Bron: I.Media