Oecumenische patriarch Bartholomeüs roept kerken op tot eenheid

Samen met paus Franciscus was de oecumenische patriarch van Constantinopel Bartholomeüs de opvallendste aanwezige op het Eucharistisch Congres.
13/09/2021 - 12:55

De oecumenische patriarch van Constantinopel Bartholomeüs heeft afgelopen zaterdag op het internationale Eucharistische Congres in Boedapest de christelijke kerken opgeroepen tot eenheid en gemeenschappelijke inzet voor de bescherming van het milieu en de mensenrechten. Patriarch Bartholomeüs vertelde dat het nooit de bedoeling van God is geweest dat de kerken onderling verdeeld zouden zijn.

Wij mogen wij het visioen om samen eucharistie te vieren en om samen te getuigen nooit opgeven. Patriarch Bartholomeüs

Lees verder onder de afbeelding.

Patriarch Bartholomeus
Patriarch Bartholomeus © IEC

Patriarch Bartholomeüs onderstreepte dat de eucharistie de kern vormt van het christelijke leven. Zij herinnert ons eraan dat ons leven en de schepping niet onze eigendom, maar een kostbaar geschenk zijn van God. Zij geeft ons ook de kracht om te getuigen en om ons in te zetten om de wereld ten goede te veranderen, onder meer in de context van de klimaatverandering en de schending van mensenrechten.

In de eucharistie komen christenen als één lichaam samen, zonder onderscheid van ras, geslacht of leeftijd en ongeacht hun sociale, culturele of financiële status. Die gemeenschap in liefde is al de weerspiegeling van het koninkrijk van God op aarde.

Bron: Kathpress.at