Oekraïne: president Zelenski heeft gebeld met paus

President Volodimir Zelenski heeft vrijdag paus Franciscus telefonisch bedankt voor diens gebed en humanitaire steun voor Oekraïne.
14/08/2022 - 11:16

In een tweet zegt de Oekraïense president VolodimirZelenski dat hij paus Franciscus heeft ingelicht over de verschrikkelijke misdaden en de agressie van Rusland tegenover Oekraïne. Ons volk heeft de steun nodig van geestelijke wereldleiders die de wereld de waarheid moeten vertellen over de gruweldaden van de agressor, twitterde de Oekraïense president.

Bezoek aan Kiev

Het Vaticaan heeft het telefoongesprek bevestigd. Sinds de inval van de Russen in Oekraïne hebben president Zelenski en paus Franciscus al twee keer contact gehad. Een keer per telefoon en een andere keer in een videogesprek. Van bij annexatie van de Krim door de Russen in 2014 verzekert de paus Oekraïne van zijn gebed voor vrede en zijn medeleven met de lijdende bevolking. Hij heeft al herhaaldelijk zijn wens geuit een bezoek aan de Oekraïense hoofdstad Kiev te brengen. Op zijn terugvlucht uit Canada op 30 juli l.l. herhaalde hij die wens met nadruk. Formeel is de paus trouwens al door het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken uitgenodigd.

Bron: kro-ncrv.nl