Oktober: Missiemaand én rozenkransmaand

‘Maria op missie’, het oktobernummer van de 85ste jaargang van ‘Middelares en Koningin’, het tijdschrift van de montfortanen, is uit.
15/10/2018 - 16:54

Oktober is missiemaand én rozenkransmaand, en voor beide geldt hetzelfde antwoord: Maria! Zij was de eerste missionaris, aan wie God de grootste missie aller tijden heeft toevertrouwd: zijn eniggeboren Zoon, zijn eeuwige Woord ter wereld brengen.

In zijn bijdrage herneemt pater Frans Fabry de specifieke mariale zending van Middelares & Koningin doorheen haar lange en woelige geschiedenis. We ver-zenden het tijdschrift al meer dan tachtig, doorgeven als duizenden kleine estafettestokjes die we in de handen van onze abonnees leggen, schrijft Michaël Bauwens in het editoriaal van dit oktobernummer. Zet die zending, zet die missie zeker voort – met gebed, met nieuwe abonnees, met concrete daden van naastenliefde. Waar Maria is, is ook de Heilige Geest, en het is Hij die de harten raakt en de zielen bekeert.

Verder bevat het 32 pagina’s tellende oktobernummer als vanouds nog christelijk geïnspireerde artikels, Mariale lees-, kijk- en mediteerverhalen,  bezinningsteksten, gebeden, gedichten, kleine aankondigingen en verwijzingen naar de monfortaanse bedevaarten.

 

De cover van het oktobernummer 2018 van Middelares & Koningin
De cover van het oktobernummer 2018 van Middelares & Koningin