Onlineplatform voor katholieke film

Maar het is niet de bedoeling dat VatiVision een 'Vaticaanse Netflix' zou worden.
07/06/2020 - 13:01
Vativision
Vativision © Vatican Media

Deze week werd VatiVision voorgesteld, een nieuw onlineplatform voor film en video opgericht dankzij de samenwerking van het Bureau voor Communicatie van de Heilige Stoel en Vetrya. VatiVision wil door middel van de nieuwe technologieën een platform bieden voor films, documentaires en tv-series, die geïnspireerd zijn door de christelijke boodschap.

Het project wil bijdragen tot geloofs- en waardeoverdracht in het digitale tijdperk. Vaticannews

Paolo Ruffini, de prefect van het Dicasterie voor Communicatie, bevestigt dat ernaar wordt gestreefd om kwalitatief hoogwaardige inhoud aan te bieden die verband houdt met de katholieke traditie en cultuur. Vandaag voelen we meer dan ooit de behoefte om plaatsen te vinden waar we het goede, het mooie en het ware kunnen vinden en delen. Ontmoetingsplaatsen. Daarom denk ik dat projecten zoals die van Vativision belangrijk zijn.

Dit is een multimediaal distributieplatform dat ongetwijfeld kan beantwoorden aan een wijdverbreide behoefte: toegang tot inhoud van hoge kwaliteit die anders niet beschikbaar, verspreid en vergeten zou zijn, voegt Ruffini eraan toe. Het is ook de bedoeling om een aantal producten te verdelen die gemaakt werden in samenwerking met VaticanMedia. Nu al zijn er niet alleen beelden van de paus, maar ook al enkele fraaie documentaires en biografieën van bekende figuren zoals pater Pio te vinden.

Bron: Vaticannews.va