Onze-Lieve-Vrouwkerk in Olen wordt ontmoetingsplaats

De provincie Antwerpen geeft een subsidie voor aanpassingsinvesteringen waaronder ruwbouw-structuur, isolatie, schrijnwerk, gevelsluiting en vloeren.
09/06/2023 - 09:54
De Onze-Lieve-Vrouwkerk in Olen
De Onze-Lieve-Vrouwkerk in Olen © Wikiwand

De Onze-Lieve-Vrouwkerk in het hart van Olen gaat een nieuw leven tegemoet als bibliotheek en als nieuw administratief centrum van de gemeente. De provincie Antwerpen geeft een Kerkplus-subsidie van 250.000 euro voor de werken die in het voorjaar van 2024 starten en die tegen eind 2025 moeten voltooid zijn. 

In september 2022 vond de laatste misviering plaats in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Olen.

Het kerkgebouw wordt herbestemd als bibliotheek en blijft een ontmoetingsplaats voor heel de gemeenschap. Inwoners kunnen er na de renevoatie terecht voor allerlei culturele activiteiten zoals lezingen, filmvoorstellingen, kleine concerten en activiteiten voor kinderen. Naast - en rechtsreeks verbonden met - de kerk wordt een nieuwbouw opgetrokken waarin alle administratieve diensten en de lokale politiepost een plaats krijgen. De tuin, die voordien privé was, wordt publiek domein.

Het Antwerpse provinciebestuur trekt in deze legislatuur alles samen 3.850.000 euro uit voor Kerkplus. Dat programma helpt parochiekerken en kapelanijen nieuwe en/of extra bestemmingen te geven, met financiële ondersteuning voor zowel participatietrajecten en herbestemmingsonderzoeken als voor de effectieve realisatie, zoals in de Onze-Lieve-Vrouwkerk.

Bron: Provincie Antwerpen