Oostenrijk: pastoor meegesleurd door modderstroom

De auto van pastoor Augustin werd teruggevonden, maar van de 60-jarige priester is vooralsnog geen spoor. 
25/07/2022 - 18:12
Het dal aan de Stubaigletsjer
Het dal aan de Stubaigletsjer © Stubai.at

De zoektocht van afgelopen weekend naar de 60-jarige pastoor Augustin heeft niets opgeleverd. Volgens bisschop Hermann Glettler van Innsbruck valt het allerergste te vrezen. Volgens de reddingsdiensten werd de geestelijke vrijdag naar alle waarschijnlijkheid met zijn voertuig meegespoeld door een hevige modderstroom in het Stubaital in Tirol. 

Reddingswerkers vonden zaterdag slechts enkele privéspullen terug van de priester, onder meer een Bijbel, enkele documenten en een visitekaartje. Een deel van de auto werd in de Ruetzbach teruggevonden. 

De overheid heeft omwille van de hevige regenval alle inwoners opgeroepen om de gevarenzone rond de rivier, vooral dan in omgeving van Margaretenbach, te vermijden. Vandaag worden nog fellere regenval en heviger onweer voorspeld. De zoektocht naar de priester wordt voortgezet als het water van de Ruetzbach enigszins is gezakt. Een andere bestuurder die door de puinmassa's van de Mühltalbach werd getroffen, slaagde nog nipt erin zijn auto te verlaten. 

Bron:  Katholisch.de/APA/Der Standard