Oostenrijkse klokken luiden tegen de honger

Hulporganisatie Caritas en de Oostenrijkse bisschoppen vragen daarmee aandacht voor de 820 miljoen mensen wereldwijd die onvoldoende te eten hebben.
26/07/2019 - 10:17
Voor de vierde keer op rij worden in Oostenrijk de klokken geluid tegen de honger
Voor de vierde keer op rij worden in Oostenrijk de klokken geluid tegen de honger © Caritas Oostenrijk

Om aandacht te vragen voor het schandaal van de honger in de wereld worden de klokken van meer dan 3.000 kerken in Oostenrijk en Zuid-Tirol vrijdagnamiddag om 15 uur veel langer dan gebruikelijk geluid. Het initiatief maakt mensen duidelijk dat honger niet onvermijdelijk is en spoort aan om actie te ondernemen. Er bestaan verschillende mogelijkheden en middelen om honger te bestrijden. Het komt er slechts op aan om die uit te voeren. Wereldwijd lijden ongeveer 150 miljoen kinderen jonger dan vijf jaar aan chronische ondervoeding. Een mens op tien, goed voor 821 miljoen mensen, heeft onvoldoende te eten. Wij mogen dat niet langer aanvaarden, aldus de hulporganisatie Caritas en de bisschoppen, in een gemeenschappelijke oproep.

Op onze planeet sterft elke 3,5 seconden een kind van honger. We kunnen niet aanvaarden dat deze tragedie zich in alle stilte voltrekt, verduidelijkt bisschop Ivo Muser. In het uur van de dood van onze Heer willen we het geweten van iedereen wakker schudden en de hongerigen, die te zwak zijn om zich te laten horen, in onze gebeden gedenken. Deze symbolische actie herinnert er ons aan dat we kunnen helpen en dingen kunnen veranderen. Slechts door dit te beseffen, is het mogelijk om de honger geleidelijk te overwinnen.

Bron: Kathpress.at/Katholisch.de/SIR