Opbrengst van Trevifontein in Rome niet langer voor Caritas

Het stadsbestuur van Rome besliste dat de opbrengst wordt gebruikt voor het onderhoud van monumenten en steun voor verschillende sociale projecten.
14/01/2019 - 15:49
De Trevifontein in hartje Rome.
De Trevifontein in hartje Rome. © Pexels

Het stadsbestuur van Rome heeft beslist dat de opbrengst van de munten die door de toeristen massaal in de beroemde Trevifontein worden geworpen niet langer bestemd is voor Caritas Italië. De katholieke hulporganisatie gebruikte het geld voor de ondersteuning van armen en noodlijdenden,  concreet onder meer voor het verstrekken van maaltijden, medische verzorging en onderdak.

De Trevifontein is een van de drukst bezochte monumenten van Rome. Bezoekers gooien over hun rug een munt in de fontein in de overtuiging dat ze zodoende op een dag naar Rome zullen terugkeren. Volgens het stadsbestuur levert dat jaarlijks gemiddeld 1,5 miljoen euro op. Een deel daarvan wordt ook in de toekomst nog steeds verdeeld over sociale projecten van de verschillende organisaties. Maar het geld zal voortaan ook besteed worden aan het in stand houden van het culturele erfgoed.

Voor Caritas Italië zelf betekent de beslissing een tegenslag. 15 procent van haar werkingsmiddelen waren van de Trevifontein afkomstig. Dat is meer dan alle giften en de jaarlijkse toelage van de Italiaanse bisschoppen samen.

Bron: Kathpress.at