Oplichter van onder meer Belgische senioren aangehouden

Nadat eerder al een Argentijnse prelaat onder huisarrest werd geplaatst, is nu ook het brein van een grote oplichtingzaak aangehouden.
26/02/2016 - 18:00

De Spaanse politie arresteerde dinsdag de Corsicaan Christian Ventisette (54), het brein van een oplichtingzaak waarvan ook tientallen Belgische, vaak katholieke beleggers het slachtoffer werden. De voortvluchtige vastgoedmakelaar Ventisette werd op de luchthaven in de Spaanse hoofdstad Madrid gearresteerd, op vraag van de Guardia di Finanza, de Italiaanse financiële politie.

Eerder deze maand werd in Italië ook al de 64-jarige Argentijn Patrizio Benvenuti, een katholieke prelaat en voormalig aalmoezenier bij de marine in Genua, aangehouden en onder huisarrest geplaatst op verdenking van fraude, het witwassen van geld en belastingontduiking.

Benvenuti, die zich voorstelde als vertrouweling van de overleden kardinaal Giuseppe Siri en die van 2007 tot 2014 in ons land actief was via Kepha Invest, liet zich door Ventisette gebruiken om het vertrouwen van katholieke beleggers te winnen. Daardoor raakten ook 250 Belgische investeerders samen 30 miljoen euro kwijt. Belgische speurders reizen de komende dagen naar Italië om er de geestelijke te ondervragen.

Bron: Ansa/Corriere della Sera