Opnieuw 11 christenen omgebracht in Kenia

De moordpartij door islamitische militanten gebeurde dicht bij de grens met Somalië.
11/12/2019 - 13:54

De islamitische extremistische beweging Al-Shabaab heeft eind vorige week in Kotulo, in het noordoosten van Kenia, 11 christenen vermoord. Daaronder ook verschillende agenten. Volgens International Christian Concern was de bus op weg van Nairobi naar Mandera. Het voertuig van de Medina Bus Company werd op een afgelegen stuk weg gestopt. Daarna werden christenen die weigerden om de islamitische geloofsbelijdenis te citeren, terechtgesteld.  

Nauwelijks een maand geleden werden in deze regio vlakbij de Somalische grens, waar Al-Shabaab ook zijn uitvalsbasis heeft, ook al acht bouwvakkers omgebracht. Vorig jaar werden twee christenen vermoord die de islamitische geloofsbelijdenis niet kenden of weigerden op te zeggen.

In 2015 werden 148 studenten van de Universiteit van Garisssa vermoord. Militieleden lieten toen de moslims ongemoeid, maar zij brachten wel een islamitische leerkracht om het leven die de studenten probeerde te verdedigen. In 2014 werden 28 leraars vermoord bij de start van de kerstvakantie.

Bron: ICC/The Star