Opnieuw eucharistie in Parijse Notre-Dame

Aanstaande zaterdag wordt voor het eerst in twee maanden opnieuw eucharistie gevierd in de zwaar beschadigde Notre-Damekathedraal van Parijs.
11/06/2019 - 12:23
De Notre-Damekathedraal van Parijs, in de steigers na de zware brand van 15 april 2019.
De Notre-Damekathedraal van Parijs, in de steigers na de zware brand van 15 april 2019. © Philippe Keulemans

Aartspriester Patrick Chauvet, de rector van de Parijse Notre-Damekathedraal, bevestigt dat er vanaf komend weekend (15 en 16 juni) – net twee maanden na de rampzalige brand van 15 april -  opnieuw eucharistievieringen zullen worden opgedragen in de kathedraal. De gekozen datum is symbolisch. Het is het feest van de toewijding van de kathedraal, van de wijding van het altaar. Het is heel belangrijk om voor de wereld te tonen dat het de rol is van de kathedraal om de glorie van God te tonen. De viering van de eucharistie op die dag, zelfs al is het met een kleine groep, zal het teken van deze glorie en genade zijn. 

Chauvet liet eerder al weten dat het belangrijk is om duidelijk te maken dat de kathedraal de plaats blijft van Gods tederheid in het hart van de Franse hoofdstad. Hij kondigt nog aan dat er een Mariakapel wordt opgericht op het plein voor de kathedraal. Het zal een getrouwe kopie zijn van de kapel van Onze-Lieve Vrouw van Pilar in Valencia, volgens de overlevering de eerste gebedsplaats die aan de Maagd Maria werd toegewijd. De bouw van de kapel in Parijs is geen sinecure, omdat er nog maar weinig plaats rest op het plein.

Bron: La Croix

De restauraties zijn al volop bezig aan de N.d.-kathedraal in Parijs
De restauraties zijn al volop bezig aan de N.d.-kathedraal in Parijs © Philippe Keulemans