Opnieuw eucharistie in Parijse Notre-Dame

Voor het eerst sinds de verwoestende brand werd zaterdagavond opnieuw eucharistie gevierd in een kapel van de Notre-Damekathedraal in Parijs.
17/06/2019 - 14:03

Aartsbisschop Michel Aupetit van Parijs heeft zaterdagavond voor het eerst sinds de brand van twee maanden geleden opnieuw een eucharistieviering opgedragen in de Notre-Damekathedraal. De dertig genodigden, die mee de feestdag van inwijding van het altaar van de kathedraal herdachten, moesten een veiligheidshelm dragen. Wij vieren vandaag met grote emotie de wijding van de kathedraal. Maar wij zijn ook gelukkig dat wij hier nog eucharistie kunnen vieren. Daarmee sturen wij ook een boodschap van hoop uit naar allen die getroffen zijn door de gebeurtenissen met de kathedraal, die symbool staat voor de Franse natie en ons geloof.

De aartsbisschop sprak zijn waardering uit voor de solidariteit uit de hele wereld en de vele kinderen die tekeningen en gedichten hadden opgestuurd. Dat bewijst dat de kathedraal nog steeds leven en de heropbouw dankzij de inspanning van ons allen mogelijk is. De paus waarschuwde ervoor om cultuur en cultus te scheiden en de kathedraal louter als monument te beschouwen, zonder de eigenlijke betekenis van deze gebedsplaats te begrijpen. Bij tijdgenoten bestaat een grote godsdienstige onwetendheid en vele willen de naam van God schrappen uit het openbare leven. Daarbij baseren zij zich op een secularisme, dat elke spirituele dimensie van het leven verwerpt.

Bron: Kathpress.at