Opnieuw nocturnes in Vaticaanse Musea

Na het succes van de vorige jaren kunnen bezoekers ook dit jaar in de Vaticaanse Musea genieten van een adembenemende combinatie van kunst en muziek.
04/05/2019 - 13:03
Vaticaanse musea
Vaticaanse musea © Musei Vaticani

DeVaticaanse Musea behoren tot de drukst bezochte musea ter wereld. Maar voor een unieke en onvergetelijke museumbeleving moet u het museum zeker eens op vrijdagavond bezoeken. Nog tot 25 oktober zijn belangstellenden, die op tijd online een ticket hebben besteld, er op vrijdagavond van 19 tot 23 uur welkom voor een bezoek. De kennismaking met de Sixtijnse Kapel, de zalen met werken van Raphaël en andere kunstschatten wordt er dan ook ondersteund door een concert.

Wij geven kunstliefhebbers de kans voor een bezoek bij zonsondergang. Aansluitend wordt onze collectie ook nog eens in een sfeer gehuld van het licht van de maan en de sterren. Die ervaring is iets onbeschrijfelijk, zegt Barbara Jatta, de eerste vrouwelijke directeur van de Vaticaanse Musea. Jatta herinnert eraan dat op 24 juli 2009 voor het eerst en bij wijze van experiment een dergelijke museumnocturne werd georganiseerd. Dat werd een overweldigend succes en intussen is de nocturne in de zomermaanden op vrijdagavond uitgegroeid tot een begrip. Te midden van de Griekse en Romeinse beelden wordt een programma aangeboden met klassieke muziek, maar ook met jazz en populaire muziek. Barbara Jatta voegt er nog aan toe dat niet alle zalen van het museum op vrijdagavond open staan voor het publiek. Maar wij hebben ervoor gezorgd dat alle belangrijke collecties kunnen bezocht worden.

Bron: Vaticannews.va