Oproep kerkelijke leiders in Europa: 'Laat je vaccineren!'

De overlegorganen van de christelijke kerken in Europa roepen iedereen op zich zo snel mogelijk te laten vaccineren.
14/12/2021 - 15:41
Vaccinatie is teken van verantwoordelijkheid voor anderen
Vaccinatie is teken van verantwoordelijkheid voor anderen © CEK

Kardinaal Jean-Claude Hollerich, de voorzitter van de Commissie van Bisschoppenconferenties van de EU (COMECE) en Christian Krieger, voorzitter van Conferentie van Europese Kerken (CEC) hebben alle Europse christenen vandaag in Brussel dringend opgeroepen zich zo snel mogelijk te laten vaccineren. Volgens experts uit de wetenschap en de geneeskunde is vaccinatie momenteel het meest effectieve en efficiënte middel om de pandemie in te dammen en levens te redden. Vaccinatie is een daad van naastenliefde en zorg, maar ook van verantwoordelijkheid en sociale rechtvaardigheid.

Beide christelijke leiders verwerpen de nepinformatie die nog altijd en vooral via sociale media over de vaccinatie wordt verspreid. Sommigen proberen de pandemie te instrumentaliseren door het verpreiden van valse informatie en ongegronde beweringen over de vaccinatie, om angst en polarisatie aan te wakkeren in een tijd waarin onze samenlevingen net nood heeft aan cohesie, eenheid en solidariteit.

Gisteren maandag nog reageerde de Duitse Bisschoppenconferentie (DBK) erg verontwaardigd over enkele complottheoriën over de coronapandemie die kardinaal Ludwig Müller in een interview had verkondigd. De emeritus bisschop van Regensburg en voormalig prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer beweerde onder meer dat de coronapandemie wordt misbruikt om totale controle te krijgen over mensen.

Bron: CEC-COMECE