Opvolger stichter Willow Creek stapt op

In een reactie op de nieuwe beschuldigingen tegen de oprichter van de Willow Creek Gemeenschap neemt Steve Carter ontslag.
08/08/2018 - 10:00
Steve Carter
Steve Carter © Willow Creek

Steve Carter, die eerder dit jaar William Bill Hybels was opgevolgd aan het hoofd van de Willow Creek gemeenschap in South Barrington (Chicago, Illinois), heeft met onmiddellijke ingang ontslag genomen. Carter nam zijn drastische besluit na nieuwe beschuldigingen tegen William Bill Hybels, de stichter van de Amerikaanse megakerk. Hybels wordt inmiddels al door tien vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag.

Carter vertelde een evangelisch nieuwsagentschap dat hij al eerder van plan was om terug te treden. Maar de raad van oudsten van Willow Creek kon hem toen nog overtuigen die beslissing uit te stellen. Door de nieuwe beschuldigingen was dat niet langer houdbaar.

Hybels was tot voor kort een van de meest prominente figuren van het evangelische christendom in de VS. Maar in het spoor van de #metoo-beweging werd hij door verschillende vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag. Daardoor moest hij zijn taken neerleggen als hoofd van een van de grootste kerkgemeenschappen in Noord-Amerika.

Bron: RNS/Idea.de