Organisator WJD 2027 heeft een grote droom

Volgens aartsbisschop Peter Soon-taick Chung is de manifestatie ook een kans om de banden tussen Noord- en Zuid-Korea aan te halen. 
26/11/2023 - 15:24
Paus Franciscus tijdens de slotviering van de Wereldjongerendagen
Paus Franciscus tijdens de slotviering van de Wereldjongerendagen © Vatican Media

Tijdens de jaarlijkse Vredesbijeenkomst vertelde de Koreaanse aartsbisschop Peter Soon-taick Chung van Seoul dat het zijn grote droom is dat er ook een delegatie jonge Noord-Koreanen kan deelnemen aan de Wereldjongerendagen (WJD) van 2027 in Seoul.  De Vredesbijeenkomst bracht honderd religieuze leiders, diplomaten, academici en maatschappelijke leiders samen in Seoel, om innovatieve oplossingen te bespreken om de vrede tot stand te brengen. Thema van dit jaar was: ‘Bouw bruggen, te beginnen met jongeren’. 

De bisschop wil ‘in de juiste vorm en via de juiste kanalen’ een uitnodiging versturen naar Noord-Korea om deel te nemen aan de Wereldjongerendagen van 2027. 

Volgens de meest recente schatting wonen er 5,9 miljoen katholieken in Zuid-Korea. Bovendien stijgt het aantal katholieken sneller dan de bevolkingstoename in het land.

Paus Franciscus sprak bij het begin van zijn pontificaat de wens uit om ooit Noord-Korea te bezoeken. Met de organisatie van de WJD in Zuid-Korea is die kans misschien wel groter dan iedereen denkt, ook al omdat dit voor Noord-Korea een unieke kans zou zijn om zich te herpositioneren in de internationale gemeenschap.

Bron: Ucanews/Aleteia