Ouders van Turkse Chaldeeuwse priester blijven vermist

De ouders van de katholieke priester, die in het zuidoosten van Turkije door leden van de PKK werd ontvoerd, zijn al enige tijd vermist.
15/02/2020 - 10:00

Het echtpaar Hurmuz en Simoni Diril, de ouders van de enige Chaldeeuwse katholieke priester die nog in Turkije actief is en die vorige maand door leden van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK) werd ontvoerd, zijn nog altijd vermist. Volgens International Christian Concern (ICC) heeft de Turkse overheid nog steeds geen enkele vooruitgang geboekt in het onderzoek.

De priester, Adday Ramzi Diril, geniet een groot respect om zijn pastorale zorg voor ongeveer 7.000 Iraakse christelijke vluchtelingen in Turkije. Volgens ICC is hij de enige verantwoordelijk voor de pastoraal bij de Chaldeeuwse katholieken in Turkije. Zowel voor de priester als de christelijke gemeenschap is de onduidelijkheid over hun lot ondraaglijk. Wij roepen de Turkse overheid om het onderzoek niet af te sluiten en de verantwoordelijken voor het gerecht te brengen. Nog volgens de mensenrechtenbeweging is het lot van de ouders illustratief voor de onzekerheid en onveiligheid van de Assyrische christenen in de zuidelijke regio van Turkije.

Bron: Premier Christian Radio