Paasdoop in de Sint-Jan van Lateranenbasiliek

Na twee jaar worden in de paasnacht straks opnieuw catechumenen gedoopt in de Sint-Jan van Lateranenbasiliek in Rome.
03/04/2021 - 11:39
Doop in de Sixtijnse Kapel
Doop in de Sixtijnse Kapel © Vatican Media

In de paaswake worden vanavond in de Sint-Jan van Lateranenbasiliek zes catechumenen gedoopt. De volwassen kandidaat-dopelingen zijn drie mannen en drie vrouwen. Zij komen zowel uit Europa als daarbuiten. Twee behoren tot de Latijns-Amerikaanse katholieke missie in Rome en twee vrouwen zijn afkomstig uit Guinee en kregen hun catechese van de salesianen van de Heilig Hartparochie in Castro Pretori.

De paasdopen werden vorig jaar wegens de coronapandemie uitgesteld tot de feestdag van Sint-Pieter- en Sint-Paulus op 29 juni. Vóór corona vonden de dopen van het bisdom Rome traditioneel plaats in de paaswake in de Sint-Pietersbasiliek. De plechtigheid werd dan geleid door paus Franciscus. Die eer laat de paus dit jaar over aan zijn kardinaal Angelo De Donatis, de vicaris-generaal van het bisdom Rome.

Andrea Cavallini, de directeur van de dienst catechese van het bisdom Rome, geeft toe dat de voorbereiding van de catechumenen moeilijk is verlopen. Sommigen hebben het voorbije jaar hun job verloren, anderen missen hun gezin thuis.

Bron: Vaticannews.va