Paasgroet van Russisch-orthodoxe patriarch van Moskou

Patriarch Kirill van het Russisch-orthodoxe patriarchaat van Moskou roept in zijn paasboodschap christelijke Kerken op tot samenwerking.
15/04/2020 - 12:59

De Russisch-orthodoxe patriarch Kirill heeft een paasgroet gestuurd naar de andere kerkleiders, ook al vieren de meeste orthodoxe Kerken pas volgend weekend hun paasfeest. In zijn boodschap aan de Koptisch-orthoxe patriarch Tawadros II, paus Franciscus, patriarch Mor Ignatius Aphrem II van de Syrisch-orthodoxe Kerk van Antiochië, de Armeense catholicos Karekin II, catholicos Aram I van van het Grote Huis van Cilicië van de Armeens-apostolische Kerk, de katholieke patriarch Mar Gewargis II Sliva van de Assyrische Kerk van het Oosten,  kardinaal Béchara Boutros Raï, de maronitische patriarch van Antiochë, de malankaarse metropoliet Baselios Mar Thomas Paulose II en de Ethiopische patriarch Abune Mathias roept hij alle kerkleiders op tot samenwerking.

Patriarch Kirill: Laten wij onze inspanningen bundelen om de onvergankelijke morele waarden in de samenleving uit te dragen en om diegenen te helpen die lijden onder onrechtvaardigheid, maar ook allen die vervolgd of bedreigd worden door de zich uitbreidende coronavirusinfectie. Ik wens u spirituele en fysieke kracht bij de vervulling van uw verheven ambt en vrede en welzijn voor al uw gelovigen.

Bron: ROC