Paasnummer van Maria, Middelares & Koningin is uit

In zijn paasnummer steekt het montfortaanse tijdschrijft Maria, Middelares en koningin de lezers in deze barre coronatijden een hart onder de riem.
08/04/2020 - 13:54

Pater Frans Fabry stelt vast dat de spiritualiteit van de Heilige Montfort ook in onze tijd veel gelovigen inspireert.  En in zijn bijdrage staat Geert Narinx stil bij de betekenis van de scène aan de voet van Jezus' kruis in het Lucasevangelie. Ze waren niet talrijk, de vrouwen en die ene man die aan de voet van het kruis bleven staan. Bidden en waken: meer deden ze niet. Toch stelden ze – in alle stilte – een groots gebaar. Hun vertrouwen in God was sterker dan alle Romeinse soldaten samen.

Pater Nepo James Raj nodigt de lezers uit op een pelgrimstocht naar India, zijn vaderland. Een toevallige ontmoeting met een Chinese toerist, bang voor het coronavirus, leerde hem hoe het gebed de angst kan doen omslaan in hoop. 

In een afzonderlijk artikel gaat het tijdschrift dieper in op de coronapandemie die ons land in de ban houdt: in het hart van deze paaseditie is een tekst ingelast die de lezers een hart onder de riem wil steken in de coronacrisis.

Verder bevat het 36 pagina’s tellende maartnummer nog christelijk geïnspireerde artikels, Mariale lees-, kijk- en mediteerverhalen,  bezinningsteksten, gebeden, gedichten, kleine aankondigingen en verwijzingen naar de monfortaanse bedevaarten.  

De cover van het paasnummer van Maria, Middelares en Koningin
De cover van het paasnummer van Maria, Middelares en Koningin © Maria, Middelares en Koningin